Rick is sinds 2008 braintrainer. Hij legt de nadruk op de mens en het meest kostbaar bezit van de mens: het brein. De nadruk van zijn training en coaching ligt op het vaardig worden in breintechnieken en dan in het bijzonder de kracht van het menselijk geheugen.

Een overvloed van informatie en prikkels hebben veelal een destructieve uitwerking op ons brein, ons geheugen en onze prestaties. Andere werkgewoontes, breinvriendelijke werkgewoontes, resulteren snel in een sterker geheugen, rust, structuur en betere prestaties. Rick ondersteunt organisaties en individuen om op een prettige manier deze resultaten te behalen.

In het kader van "practice what you preach" is Rick een zogenaamde geheugensporter. Hij is in het bezit van de titel International Master of Memory (IMM), een grootmeestertitel in de officiële geheugensport. Daarnaast heeft hij een groot aantal nationale en Europese geheugenrecords op zijn naam staan. Deze ervaring neemt hij mee bij het trainen van de professionele werknemer. Iedereen heeft een enorme geheugenkracht in een sluimerstand staan. Rick laat zien hoe je je brein kunt inzetten om fijner te werken en effectiever te zijn in een wereld van informatieovervloed en teveel externe prikkels.